Personal Trainer Toeteloet

Afvallen met begeleiding

Door - admin

De beste haircare routine na het sporten

Als je gaat sporten zal je altijd gaan zweten als je het goed doet. Na het sporten lekker onder de douche springen en je even opfrissen. Je zult je heerlijk voelen hierna! Het liefst wil je na het sporten ook je haar wassen, maar dit is natuurlijk niet zo goed voor je haar. We gaan je vertellen wat de beste haircare routine is voor na het sporten.

Haircare en sporten

Tijdens je sportsessie ga je natuurlijk zweten. Dit zal ervoor zorgen dat je haar vochtig en vettig wordt. Het is dan niet zo fijn als je net je haar gewassen hebt, de ochtend erna gaat sporten en je haar weer moet wassen. Je kunt dit dan het beste proberen te plannen zodat het wassen van je haren gelijk loopt met het sporten.  Daarnaast kun je ook zorgen dat je haar minder snel vet wordt. Dit kun je doen door tijdens het sporten een hoge staart of een knot te dragen. Zo voorkom je dat je haar minder snel vochtig wordt. Wanneer je haar daarna droogt zal je haar wat stugger zijn, maar niet zo snel vettig lijken.

De juiste producten kiezen

Omdat je je haar vaak wat vaker wilt wassen als je meerdere keren per week sport, is het belangrijk om hier een goede shampoo voor te gebruiken. Kerastase shampoo is een shampoo die ervoor zorgt dat ook je hoofdhuid goed gereinigd wordt zonder dat je een trekkerig gevoel krijgt. Het zorgt dat je haar zowel goed gereinigd wordt, maar wel mild voor je haar is.  Daarnaast kan het ook nog fijn zijn om een goed voedende conditioner te gebruiken na het wassen. Mocht je haar toch wat stug aanvoelen, kan het ook fijn zijn om nog een verzorgende olie of serum te gebruiken.

Toch vet haar?

Als je toch vettig haar hebt gekregen net voordat je gaat sporten, kan droogshampoo een ideale tussenoplossing zijn. Een droogshampoo reinigt je haar niet, maar kan er wel voor zorgen dat je haar er niet meer vet uit ziet. Zo kun je het wassen van je haren nog wat uitstellen tot na je sportsessie.