Personal Trainer Toeteloet

Afvallen met begeleiding

‘Gevreesd’ Schelsberg rondje op woensdagavond. Het schelsbergrondje is een goede hardlooptraining voor snelheid en tempoduur.

Het rondje van 3,5 km leent zich voor zeer afwisselende interval training.

Conditietraining

Tijdens conditietraining in de zaal beweeg je op muziek.Je traint eenvoudige passenreeksen, gecombineerd met ritmische arm- en beenbewegingen. Dit bevordert lenigheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

De herhaling is belangrijk.

Soms train je in circuitvorm, soms met materialen zoals halters. Conditietraining vergroot je weerstand en belastbaarheid van je lichaam. Tevens is het ook een goede basis voor andere sporten.

Cardio fitness

Cardio fitness stabiliseert en verbetert je hart en bloedsomloop. Tevens verstevigt het je lichaam. Dit komt doordat vetmassa naar vetvrije massa verschuift, waardoor gewichts – en vetreductie optreedt.

De eerste cardio les fiets je een maximaal test. Deze maximaal test zegt iets over je conditie van dat moment. Dit is je startpunt. Vanuit dit startpunt wordt er een individueel programma opgesteld. Afhankelijk van jouw keuze kan dit op de loopband of op de cardiofiets.

Bij iedere training wordt er vooraf bepaald welk programma je loopt of fietst. Aan de hand van je persoonlijk schema begeleid en bespreek ik je training.

Zo blijf je zelf verantwoordelijk voor je eigen vooruitgang.

De effectiviteit van cardio fitness zit in de herhaling. Hoe groter de zelfdiscipline, hoe beter het resultaat.

Fitness

Fitness is een verzamelnaam voor activiteiten die zorgen voor een betere algehele conditie. Hieronder valt de verbetering van kracht, uithoudingsvermogen (cardio fitness), lenigheid, snelheid en coördinatie.

De fitnesstraining is een opbouwende weerstandstraining. Dit vergroot de belastbaarheid van je lichaam en vormt een basis voor een goede lichamelijke balans.

De oefeningen zijn op elkaar afgestemd zodat je je spieren gelijkmatig traint.

De hoofdspiergroepen

armen
benen
rug
buik
schouders
worden in individuele trainingsschema’s versterkt.

De trainingsvarianten zijn:

Fitnesstraining
Kracht-Uithoudingsvermogen
Kracht-training

Grondoefeningen BBB
BBB = Billen-Benen-Buik

Op rustige muziek verstevig je BBB door grondoefening.

Het aantal herhalingen bepaalt de intensiteit van de oefening. Deze duurt 3 kwartier.

Training van dieperliggende spiergroepen verbetert je houding (en figuur). De training gebeurt met een lage belasting van de gewrichten, waardoor deze voor iedereen geschikt is.